Galeriyi Görüntüle

ÇİĞ KÖFTEMİZ VE MENÜLER

ÇİĞKÖFTEMİZ

Kendimize has tarifimiz lezzetimizi oluşturur.

Çiğ köftemizin içinde; Bulgur, isot, salça, soğan,yağ  ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan sağlıklı bir yiyecektir.Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize has değişik tarifleri bulunur.

  • Çiğköftemiz de kullanılan hammedelerin tamamı 1ci sınıf ham-maddelerdir.
  • Üretim tesislerimiz ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ve ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNE göre hazırlanmıştır. Tesisimizde % 100 hijyen kurallarına uygun çalışma standardı mevcuttur.

[/cm

ÇİĞKÖFTE’NİN TARİHÇESİ

Hz. İbrahim (A.S.) zamanında yaşayan Urfalı bir avcı, avladığı ceylanı eve getirerek, hanımından yemek yapmasını ister. Hanımı de evde odun bulunmadığını söyler. Çevrede ise toplanacak bir tek dal dahi kalmamıştır. Zira Nemrut, Hz. İbrahim’i (A.S.) ateşe atmak için yakacak ne varsa toplatmıştır.

Avcı, hanımından bir çare bulmasını ister. Bunun üzerine kadın, ceylanın budundan bir miktar yağsız et çıkararak, bir taş üzerinde başka bir taşla ezmeye başlar. Sonra ezilmiş eti bulgur, biber, tuzla karıştırarak yoğurur. Yeşil soğan, maydanoz ekler. Böylece Urfa’nın o leziz ve tadına doyum olmaz çiğ köftesi meydana gelir. Hz. İbrahim’in (A.S.) ateşe atıldığı günden bir hatıra da bu yemek kalır.”

ET SUYU VE BULYON YOKTUR

ET SUYU VE BULYON yoktur.Çiğköfte günlük üretildikten sonra bayilere ulaşır.Çiğköfte bayilerdeki tezgahlarda bekler.

İşte ETSUYU ve BULYON koyulan çiğköfte de risk burada başlayabilir.

Tezgahta uzun süre bekleyen ET SUYU ve BULYON katılmış çiğköfte de bakteri oluşma riski yüksektir.Biz bu riski almıyoruz ve çiğköftemize ETSUYU ve BULYON koymuyoruz.

BESİN DEĞERİ

BESİN DEĞERİAZ ACILI ÇİĞKÖFTE
(100 GR)
TOPLAM ENERJİ (KCAL)239,2
YAĞ(G) 11,1
KARBONHİDRAT(G)9
DİYET LİFİ(G)8,26
PROTEİN4,76
DOYMUŞ YAĞ ASİTLERİ(G)3,33
ŞEKER(G)0,17
TUZ(G)1,54

MENÜLERİMİZ

MENÜLERİMİZ KİŞİ SAYISINA GÖRE AYARLANMIŞTIR.

ÇİĞKÖFTEMİZ

Kendimize has tarifimiz lezzetimizi oluşturur.

Çiğ köftemizin içinde; Bulgur, isot, salça, soğan,yağ  ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan sağlıklı bir yiyecektir.Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize has değişik tarifleri bulunur.

  • Çiğköftemiz de kullanılan hammedelerin tamamı 1ci sınıf ham-maddelerdir.
  • Üretim tesislerimiz ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ ve ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNE göre hazırlanmıştır. Tesisimizde % 100 hijyen kurallarına uygun çalışma standardı mevcuttur.

Hz. İbrahim (A.S.) zamanında yaşayan Urfalı bir avcı, avladığı ceylanı eve getirerek, hanımından yemek yapmasını ister. Hanımı de evde odun bulunmadığını söyler. Çevrede ise toplanacak bir tek dal dahi kalmamıştır. Zira Nemrut, Hz. İbrahim’i (A.S.) ateşe atmak için yakacak ne varsa toplatmıştır. Avcı, hanımından bir çare bulmasını ister. Bunun üzerine kadın, ceylanın budundan bir miktar yağsız et çıkararak, bir taş üzerinde başka bir taşla ezmeye başlar. Sonra ezilmiş eti bulgur, biber, tuzla karıştırarak yoğurur. Yeşil soğan, maydanoz ekler. Böylece Urfa’nın o leziz ve tadına doyum olmaz çiğ köftesi meydana gelir. Hz. İbrahim’in (A.S.) ateşe atıldığı günden bir hatıra da bu yemek kalır.”

BESİN DEĞERİ

BESİN DEĞERİAZ ACILI ÇİĞKÖFTE
(100 GR)
TOPLAM ENERJİ (KCAL)239,2
YAĞ(G) 11,1
KARBONHİDRAT(G)9
DİYET LİFİ(G)8,26
PROTEİN4,76
DOYMUŞ YAĞ ASİTLERİ(G)3,33
ŞEKER(G)0,17
TUZ(G)1,54

Menülerimiz kişi sayısına göre ayarlanmıştır.

.
YÖNETİM / İSTANBUL / KARTAL
Orhantepe Mah. Bankalar Cad. No:49/E
Tel: 0216 399 83 93 Gsm: 0536 722 03 03
e-mail: bilgi@mrcigkofte.com.tr
.
FABRİKA / İZMİR / BORNOVA
İnönü Mah. 787 Sok. No:3/A
Tel: 0232 388 50 60 Gsm: 0507 603 35 35
e-mail: bilgi@mrcigkofte.com.tr
.
FABRİKA / İSTANBUL / PENDİK
Güllü bağlar Mh. Yazıcılar Sk. No: 14/B
Tel: 0216 399 83 93 Gsm: 0533 366 98 95
e-mail: bilgi@mrcigkofte.com.tr